Een minimale bestelwaarde toevoegen
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Een minimale bestelwaarde is een manier om ervoor te zorgen dat de bestelling groot genoeg is om winstgevend te zijn. Bijvoorbeeld:

• Uw klanten verwachten gratis verzending bij elke bestelling. U berekent dat uw bedrijf gemiddeld geld verliest wanneer u bestellingen verzendt van minder dan €30. In plaats van te stoppen met gratis verzending kunt u een minimale bestelwaarde van €30 instellen.

• Voor groothandelaren is het gebruikelijk om een minimum aantal producten per bestelling te hebben. In plaats van een minimum aantal per product te hebben, kunt u een minimumprijs berekenen voor alle producten gemiddeld. Voor meer informatie over het instellen van limieten voor bestellingsaantallen, klikt u hier.

Lightspeed eCom stelt het minimale bestelbedrag standaard in op €0 om ervoor te zorgen dat er geen barrière is voor aankopen door uw klanten. Doe, voordat u een minimale bestelwaarde instelt, onderzoek om te zorgen dat uw omzetting niet negatief wordt beïnvloed.

Deze stappen stellen een minimale bestelwaarde in voor alle bestellingen:

1. Klik op Instellingen in de zijbalk op het Thuisscherm in uw eCom backoffice.

2. Klik op Geavanceerd onderaan de kolom Algemene instellingen.

3. Voer de minimale bestelwaarde in in het Minimale bestelbedrag veld onderaan de WINKEL-sectie.

4. Klik op Opslaan.

Deze stappen stellen een minimale bestelwaarde in voor een specifieke betaalprovider:

1. Klik op Instellingen in de zijbalk op het Thuisscherm in uw eCom backoffice.

2. Klik op Betaalproviders.

3. Klik op een betaalprovider die u ingeschakeld hebt

4. Scroll naar beneden naar AANVULLENDE INSTELLINGEN en zet de Minimale bestelling-schakelaar aan.

5. Voer de minimale bestelwaarde in.

6. Klik op Opslaan.