Codes en voorvoegsels wijzigen
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Je kunt de voorvoegsels en beginnummers van besteldocumenten in Lightspeed eCom wijzigen. Besteldocumenten zijn onder andere: Bestellingen, facturen en pakbonnen voor verzending. Voorvoegsels en beginnummers specificeren de weergave van codes die gebruikt worden om besteldocumenten uniek te kunnen identificeren.

Lees de besteldocumenten standaarden en limieten voordat je deze instellingen aanpast.

1. Ga in je eCom-beheerder naar Instellingen.

2. Klik onder ALGEMENE INSTELLINGEN op Administratie.

3. Scrol naar een sectie van een besteldocument.

4. Voer een nieuw voorvoegsel en beginnummer in.

5. Selecteer Opslaan.

Standaarden besteldocument

Besteldocument

Standaard voorvoegsel

Standaard beginwaarde

Resultaat voor eerst aangemaakt

Bestellingen

BES

0

BES00001

Facturen

FAC

0

FAC00001

Verzending (pakbon)

VERZ

0

VERZ00001

Limieten voor voorvoegsels en beginnummers van besteldocument

Om identieke codes te voorkomen, zijn er bepaalde limieten ingebouwd:

• De kleinste combinatie van voorvoegsels en beginnummers bevat vijf cijfers. Wanneer je bijvoorbeeld het voorvoegsel verwijdert en een beginnummer van 0 hebt, wordt de eerste code van het besteldocument: 00001.

• Een lopend totaal van je besteldocumenten wordt altijd in het nieuwe nummer opgenomen. Het nieuwe nummer is gelijk aan het nummer van de besteldocumenten in eCom, plus de nieuwe beginwaarde. Bijvoorbeeld, je wilt je besteldocumenten wijzigen zodat deze het nieuwe jaar weergeven. Op 31 december 2018 om 23:50 uur staan er in totaal 120 bestellingen in je eCom-winkel. Je wijzigt de beginwaarde voor alle besteldocumenten naar 190000. Op 1 januari 2019 is BES190121 het nummer van je volgende nieuwe bestelling.