Cadeaukaarten
Niels van Vlerken avatar
Geschreven door Niels van Vlerken
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Standaard kunt u in Lightspeed eCom alleen werken met kortingscodes en kortingsregels. Van een kortingscode kunt u met wat creativiteit natuurlijk een 'cadeaukaart' maken. Echter zijn onderstaande punten hierbij wel van belang om te realiseren:

  • Een kortingscode is geen tegoed. Het hele bedrag dient altijd in 1 keer gebruikt te worden. Je kunt wel eventueel handmatig een nieuwe code aanmaken met het resterende bedrag.

  • Betaalproviders ondersteunen vaak geen gratis orders. Dit omdat zij werken met transactiekosten, welke ze normaal direct inhouden van de order. een work-around is om bijvoorbeeld de betaalmethode 'pay by invoice' te activeren, en deze als maximum bedrag de drempelwaarde van je betaalprovider mee te geven. Zo zorg je ervoor dat (bijna)gratis orders toch kunnen worden afgerekend, maar is de methode bij normale orders niet zichtbaar.

U kunt natuurlijk ook gebruik maken van bepaalde payment providers, zoals Buckaroo, MultiSafepay en sinds kort ook Pay.nl. Deze payment providers bieden standaard verschillende cadeaukaarten en prepaid kaarten aan. Waarin direct na de transactie het tegoed wordt verwerkt.

Cadeaukaart_1.png
Was dit een antwoord op uw vraag?