Alle collecties
Lightspeed
Korting op producten
Korting op producten
Niels van Vlerken avatar
Geschreven door Niels van Vlerken
Meer dan een week geleden bijgewerkt

In eCom zijn er meerdere manieren om korting te geven op artikelen:

De juiste datum instellen waarop de korting verloopt

Kortingscodes en -regels verlopen op dezelfde dag, maar op verschillende momenten. Er zit een verschil van ongeveer 24 uur tussen. Kortingscodes vervallen om 00:00:00 en kortingsregels verlopen om 11:59:59 op dezelfde dag.

Om de vervaldatum en -tijd van je kortingscodes en kortingsregels te synchroniseren, stel je de einddatum voor kortingsregels 1 dag eerder dan de kortingscodes.

Kortingscodes

Kortingscodes zijn een krachtige manier om nieuwe klanten aan te trekken of om bestaande klanten te verleiden om opnieuw te kopen in je online winkel. Je kunt dit doen door een code aan te maken die ze in hun winkelwagen kunnen invoeren en die een kortingspercentage op hun order geeft. Voor meer informatie zie Het creëren van kortingscodes.

Toont het scherm kortingscodes.

Kortingsregels

Je kunt kortingregels gebruiken om kortingen te creëren die automatisch van toepassing zijn op in aanmerking komende transacties in je online winkel. Lightspeed eCom past de korting alleen toe als een online order voldoet aan de voorwaarden van de regel. Deze functie is handig om korting te geven op alle producten in een bepaalde categorie.

Toont het scherm met kortingsregels

Doorstreepte kortingen

Doorstreepte kortingen zijn ontworpen om de gereduceerde prijs te tonen naast de doorgestreepte originele prijs. Een van de manieren om dit te bereiken is door de oude prijs van een product hoger te stellen dan de prijs ervan in eCom. Voor meer informatie zie Het creëren van doorgestreepte kortingen.

Toont het oude prijsveld in de prijzensectie van een variant.

Hoeveelheidskortingen

Het toevoegen van een hoeveelheidskorting aan een product verlaagt de eenheidsprijs ervan als een klant een bepaald aantal koopt.

Toont hoeveelheidskortingen in een product.

Bundels

Productbundels zijn een geweldige manier om extra verkoop te stimuleren door het aanbieden van begeleidende artikelen bij een hoofdproduct tegen een gereduceerde prijs. Deze functie is alleen beschikbaar voor Europese handelaren.

Voor meer informatie zie Het creëren van een productbundel.

Toont de gedeelte productbundels van een productscherm.

Offertes

Offertes geven je de mogelijkheid om unieke kortingen voor je producten te creëren voordat je ze ter goedkeuring naar je klant stuurt. Zodra ze zijn goedgekeurd, kun je offertes gebruiken om orders te maken voor je klanten.

Voor meer informatie zie Het creëren van offertes.

Toont het scherm met de offertes
Was dit een antwoord op uw vraag?