Kortingscodes aanmaken
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Kortingscodes zijn een krachtige manier om nieuwe klanten aan te trekken of terugkerende klanten te verleiden om opnieuw op je online winkel te kopen. Je kunt één of meerdere kortingscodes tegelijk aanmaken.

LET OP: Lightspeed eCom staat de toevoeging van maximaal één kortingscode per bestelling in de kassa toe.

1. Ga in je eCom-beheerder naar Marketing.

Geeft een pijl weer die over 'Marketing' zweeft in het hoofdmenu van de eCom-beheerder.
  2. Selecteer Kortingscode toevoegen bovenaan het scherm.

Geeft een pijl weer die over de knop 'Kortingscode toevoegen' zweeft.
  3. Voer de naam/namen in van je kortingscodes. Wanneer je meerdere kortingscodes tegelijkertijd aanmaakt, voeg je de naam voor elke kortingscode toe op een nieuwe regel.

Geeft vier voorbeelden van kortingscodes weer, waarvan elke code op een nieuwe regel is geschreven.
  4. Stel de korting (bedrag of percentage) in om toe te passen.

Geeft een pijl weer die over de valutaoptie zweeft, onder percentage.
  5. Pas andere standaard instellingen aan en selecteer vervolgens Opslaan.

Geeft een pijl weer die over de knop 'Opslaan' zweeft.

Standaard instellingen

Wanneer je kortingscodes aanmaakt, hoef je enkel een naam en een kortingsbedrag toe te voegen. Je kunt ervoor kiezen om elk van deze andere standaard instellingen aan te passen om aan jouw behoeften te voldoen.

Het volgende is standaard bij kortingscodes:

Ze zijn uitgeschakeld en werken niet in de winkelwagen totdat ze zijn ingeschakeld

Ze zijn maximaal twee weken actief vanaf de datum waarop ze zijn aangemaakt

Ze kunnen een onbeperkt aantal keren worden gebruikt

Ze geven geen korting op verzendkosten

Ze vereisen niet dat er een minimumtotaal in de winkelwagen wordt toegepast

Ze kunnen worden toegepast op alle producten en categorieën

Ze worden toegepast excl. btw

Ze stimuleren niet automatisch de checkout

Ze blijven in de lijst met kortingscodes staan, zelfs nadat ze zijn verlopen