Alle collecties
Lightspeed
Kortingsregels aanmaken
Kortingsregels aanmaken
Niels van Vlerken avatar
Geschreven door Niels van Vlerken
Meer dan een week geleden bijgewerkt

In Lightspeed eCom kun je kortingsregels instellen waarmee automatische kortingen kunnen worden toegepast op de door jou geselecteerde producten. Lightspeed eCom past kortingen alleen toe bij orders die voldoen aan de voorwaarden van de betreffende kortingsregel. Een voorbeeld: je wilt een regel aanmaken waarmee terugkerende klanten in aanmerking komen voor een korting van x% op hun volgende aankoop, waarbij de waarde van X door jou wordt bepaald.

Kortingsregels verschillen van kortingscodes, waar klanten eerst een code moeten invoeren in de check-out om de korting te ontvangen.

Let op! Kortingsregels zijn standaard geactiveerd vanaf het Professional abonnement. Wil je hiervan gebruik maken? Neem dan contact op met onze Salesafdeling: +31 20 820 23 91, kies 1 voor Sales.

1. Aanmaken van kortingsregels

2. Kortingsregels instellen

Uitleg van de Stop na kortingsregel- instelling

Met de Stop na kortingsregel-instelling kun je bepalen wat Lightspeed eCom doet als regels elkaar overlappen.

Een uitgewerkt voorbeeld – je hebt twee kortingsregels aangemaakt. De eerste is van toepassing op terugkerende klanten en biedt hen 10% korting op alle producten. De tweede regel biedt klanten 10% korting als ze een product uit categorie x kopen. In dit scenario worden bij terugkerende klanten die een product uit categorie x bestellen beide kortingsregels toegepast, wat leidt tot een dubbele korting van 20%. Om dit te voorkomen, kun je voor een van deze twee regels de Stop na kortingsregel-instelling activeren. In dit voorbeeld ligt het voor de hand om de regel met 10% korting voor terugkerende klanten voorrang te laten geven en de Stop na kortingsregel-instelling te activeren. Als een order in aanmerking komt voor deze korting, worden er geen andere kortingsregels toegepast.

Je kunt de volgorde waarin Lightspeed eCom stopt met het toepassen van kortingsregels wijzigen, door je regels in het raster op de pagina met kortingsregels opnieuw te ordenen (via Marketing > Kortingsregels in het linker menu). Pas de volgorde van je kortingsregels aan door op het volgorde-icoon links van de betreffende regel te klikken en sleep hem vervolgens naar de gewenste plek. Het is belangrijk dat je heel goed oplet bij het aanmaken van meerdere, elkaar overlappende kortingsregels, zodat je er zeker van bent dat ze op de juiste manier tegelijk kunnen worden toegepast.

Was dit een antwoord op uw vraag?