Google en Apple Pay inschakelen met behulp van digitale portemonnee
Google en Apple Pay inschakelen met behulp van digitale portemonnee
Niels van Vlerken avatar
Geschreven door Niels van Vlerken
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Je kunt Apple en Google Pay aan je klanten aanbieden door digitale portemonnee in te schakelen met Stripe. Met digitale portemonnee kunnen je klanten met een enkele klik betalen in plaats van door de checkout te gaan. Er wordt gebruikgemaakt van details van Google of Apple Pay die staan opgeslagen op de computer of telefoon van je klant om de verkoop snel te voltooien.

Voorwaarden

• Deze functie kan alleen worden ingeschakeld na het instellen van Stripe.

• Als er aangepaste wijzigingen zijn aangebracht aan de code van je kassa, moet een nieuwe code worden toegevoegd aan deze functie. Neem contact op met je ontwikkelaar.

• Digitale portemonnee is niet compatibel met de verzendmethoden van Easypost. Vervang Easypost door ShipStation of andere handmatige verzendmethoden voordat je digitale portemonnee inschakelt.

Instructies

1. Ga in je eCom backoffice naar Instellingen.

2. Klik op Betaalproviders in de kolom Betaalinstellingen.

Geeft een pijl weer die boven de betaalproviderlink zweeft.
  3. Selecteer Stripe.

4. Schakel de schakelaar naast Digitale portemonnee in.

5. Klik op Opslaan.

Browsers

Om de knop Nu betalen op de winkelwagenpagina te laten verschijnen, moeten klanten één van de volgende dingen doen:

• Apple Pay ingeschakeld en de Safari-browser gebruiken.

Geeft een pijl weer die over de knop 'Apple Pay' zweeft.
  • Google Pay ingeschakeld en de Chrome-browser gebruiken.

Geeft een pijl weer die over de knop 'Nu betalen' voor Google Pay zweeft.

Branding en vertalingen

De knop 'Apple Pay' ziet er hetzelfde uit in het Nederlands, Frans, Duits en Engels, dus deze heeft geen vertaling nodig.

De knop 'Google Pay' bevat het Google Pay-logo niet. De woorden Nu betalen worden vertaald in overeenstemming met de standaardtaal van de browser voor Windows en de standaardtaal van het systeem voor Mac of Linux. Door het wijzigen van de taal van de winkel wordt de knop niet vertaald.