Je checkout instellen
Meer dan een week geleden bijgewerkt

De checkout is de manier waarop je klanten een aankoop doen in je eCom-winkel. Er zijn verplichte en optionele stappen om te volgen wanneer je je checkout configureert.

Verplichte stappen

Volg deze stappen om ervoor te zorgen dat je klanten een succesvolle checkout kunnen doorlopen.

Optionele stappen

Lightspeed eCom heeft standaard een functionele checkout. Volg deze instructies om je checkout aan te passen om aan jouw behoeften te voldoen.

Verplichte stappen

1. Selecteer de verzendmethoden die verschijnen in de checkout

Verzendmethoden kunnen worden beheerd in je eCom-backoffice onder Instellingen > Verzendmethoden. Klik hier voor een introductie.

2. Selecteer de betaalproviders in de checkout

Betaalmethoden kunnen worden beheerd in je eCom-backoffice onder Instellingen > Betaalproviders. Klik hier voor meer informatie.

3. Stel je btw in

Btw worden geconfigureerd in je eCom-backoffice door op Instellingen > Belastingen te klikken. Voor instructies:

4. Test je checkout

Je checkout testen voordat je je eCom-winkel lanceert, helpt je ervoor te zorgen dat er zonder problemen orders kunnen worden geplaatst. Klik hier voor meer informatie.

Optioneel

1. Beheer de informatie die je klanten verstrekken

Lees dit artikel om te zorgen dat de standaardinstellingen van Lightspeed de informatie van je klanten verkrijgt die je nodig hebt.

2. Zet het selectievakje voor de algemene voorwaarden uit

Het uitschakelen van deze instelling kan de conversie verbeteren door het aantal klikken te verminderen om de checkout te voltooien. Controleer de wettelijke vereisten en die van de betaalprovider met betrekking tot de checkout voordat je aanpassingen maakt. Als je het niet zeker weet, gebruik je de standaardinstelling: Toon selectievakje en bericht.

1. Log in op je eCom-backoffice en klik op Instellingen.

2. Klik op Geavanceerd onder de kolom Algemene instellingen.

3. Scrol naar de onderkant van het winkelgedeelte.

4. Klik naast Algemene voorwaarden in checkout op het vervolgkeuzemenu en selecteer ofwel Checkbox en tekst verbergen ofwel Toon alleen de tekst.

5. Klik op Opslaan.

3. Vereenvoudig de checkout door de optie registreren/inloggen te verbergen

Dit is nuttiger als je de multi-step-checkout gebruikt. Je kunt de stap verwijderen waarin je klanten worden gevraagd te registreren of een gastaccount aan te maken. Dit is een handige manier om het aantal onderdelen in de checkout-procedure te verlagen, waardoor je conversie mogelijk stijgt.

1. Log in op je eCom-backoffice en klik op Instellingen.

2. Klik op Geavanceerd onder de kolom Algemene instellingen .

3. Scrol omlaag naar de sectie REGISTRATIE en selecteer Alleen gasten in het vervolgkeuzemenu met de naam: Registratie.

4. Klik op Opslaan.

Alleen gasten wordt anders weergegeven als andere types checkout zijn ingeschakeld:

Voor meer informatie over de types checkout klik je hier.

4. Maak de titel aan en voeg inhoud toe aan je bedankpagina

1. Log in op je eCom-backoffice en selecteer Inhoud.

2. Klik op de titel van de bedankpagina om deze te openen.

3. Bewerk de Titel en voeg inhoud toe.

4. Klik op Opslaan.

5. Wijzig het aantal checkoutpagina's dat nodig is

Je kunt het aantal checkoutpagina's dat je klanten te zien krijgt, verhogen of verlagen. De opties voor checkoutconfiguraties zijn multi-step, één-pagina en éénstaps. Voor meer informatie over elke stap klik je hier. Schakel meer dan een type in om A&B-testen te gebruiken om de beste checkoutconfiguratie te bepalen. Klik hier voor meer informatie.

1. In het linkermenu van de backoffice ga je naar Instellingen.

2. Klik op Checkout onder de rechterkolom met de titel Betaalinstellingen.

3. Schakel multi-step, één-pagina of éénstaps in.

4. Klik op Instellen onder:

• Multi-step-checkout om de voortgangsbalk bij de checkout te verwijderen.

• Eén-pagina-checkout om de voortgangsbalk te verwijderen en het login-/registratiescherm te verbergen.

• Eénstaps-checkout om de voortgangsbalk te verwijderen, het login-/registratiescherm te verbergen en de begeleidingsstappen uit te schakelen.

• Voor meer informatie over elke checkoutconfiguratie klik je hier.

6. Schakel de voortgangsbalk uit

Het uitschakelen van de voortgangsbalk wordt toegepast op alle voortgangsbalken, inclusief die op de pagina van je winkelwagentje en de checkout, zelfs als deze is ingeschakeld onder Instellingen > Checkout > Instellen.

Voortgangsbalk verbergen
    1. Log in op je eCom-backoffice en klik op Instellingen.

2. Klik op Geavanceerd onder de kolom Algemene instellingen.

3. Scrol naar de sectie WINKEL en schakel de optie Toon vooruitgang in of uit.

4. Klik op Opslaan.

7. Schakel de nieuwsbrief uit

eCom biedt je klanten standaard de optie om zich te abonneren op je nieuwsbrief. Als je geen nieuwsbrieven verstuurt, kan het nuttig zijn om dit uit te schakelen om afleidende elementen op de bevestigingspagina of tijdens de checkout te verminderen.

1. Log in op je eCom-backoffice en klik op Instellingen.

2. Klik op Geavanceerd onder de kolom Algemene instellingen.

3. Scrol naar de sectie WINKEL en schakel de optie Nieuwsbrief in of uit. Klik op Opslaan.

8. Verberg btw in de kassa

1. Log in op je eCom-backoffice en klik op Instellingen.

2. Klik op Belastingen in de kolom Betaalinstellingen.

3. Schakel de optie BTW weergeven bij checkout in of uit.

4. Klik op Opslaan.

9. Belastingtarieven combineren of scheiden in de checkout

Voor eCom-winkels in Noord-Amerika kunnen er meerdere belastingen zijn per gemeente, staat en land. Voor deze winkels wordt elke belasting op een nieuwe regel weergegeven. Deze functie is niet beschikbaar voor eCom-winkels in het Europese continent of Australië. Deze functie wordt ook toegepast in je winkelwagen. Klik hier voor meer informatie.

Om btw in je winkelwagen te combineren:

1. Log in op je eCom-backoffice en klik op Instellingen.

2. Klik op Belastingen in de kolom Betaalinstellingen.

3. Schakel de optie Belastingtarieven combineren bij de kassa in.

4. Klik op Opslaan.