Belastingen inschakelen - Europa en Australië
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Als je bedrijf gevestigd is in Europa of Australië kun je handmatige belastingtarieven inschakelen waarmee je de BTW-tarieven voor je online winkel kunt beheren. BTW-tarieven zijn in eCom van toepassing op producten, betalingen en verzendmethodes.

OPMERKING: Je kunt ook een uniek belastingtarief specificeren voor een bepaalde verzendbestemming of voor klanten die zijn vrijgesteld van belastingen.

BELANGRIJK:

• Klik hier als je winkel is gevestigd in de Verenigde Staten of Canada.

• Het is niet aanbevolen om handmatige en automatische belastingen tegelijkertijd geconfigureerd te hebben.

• Om er zeker van te zijn dat je de juiste belastingtarieven in rekening brengt is het aan te raden dat je contact opneemt met je plaatselijke overheid. Ondernemers uit Nederland kunnen bijvoorbeeld naar de website van de Nederlandse Belastingdienst gaan.

Een belastingtarief toevoegen

1. Klik in het linkermenu van de backoffice op Instellingen > Betaalinstellingen > Belastingen.

2. Onder BELASTINGINSTELLINGEN moet optie voor Alle prijzen zijn exclusief BTW op uitgeschakeld zijn.
    OPMERKING: Schakel als je voornamelijk verkoopt aan andere bedrijven (B2B) deze instelling in op het weergeven van prijzen exclusief BTW. Deze functie is alleen zichtbaar als je de B2B-module hebt geïnstalleerd.

3. Om er zeker van te zijn dat belastingen worden weergegeven in je winkelmandje en bij de kassa zet je de opties voor BTW weergeven in winkelmandje en BTW weergeven bij checkout op ingeschakeld.

4. Klik in het gebied HANDMATIGE BELASTINGTARIEVEN op Belastingtarief toevoegen.

5. Geef het tarief een naam, zoals 21% BTW of een naam die duidelijk is voor jou. Bijvoorbeeld Nederland.

1. Voer het van toepassing zijnde BTW- of belastingtarief in bij het veld Belasting. Als je bijvoorbeeld een BTW-tarief van 21% wilt specificeren vul je hier de waarde 21 in.

2. Indien je verschillende tarieven gebruikt kun je er één kiezen als het standaardtarief door te klikken op Standaard. Dit standaartarief wordt automatisch toegepast op alle nieuwe producten die je toevoegt.

3. Klik op Regionaal belastingtarief toevoegen als het land een regionale belasting heeft. Regionale belastingen komen voornamelijk voor in Noord-Amerika en worden zelden gebruikt in Europa. Nederland heeft bijvoorbeeld een nationale belasting die niet verschilt per provincie, namelijk 21%.

4. Selecteer een land en regio en voeg een Belasting naam, Belastingtarief en een Soort belasting in.

5. Klik op Opslaan om de regionale belasting toe te voegen en herhaal deze stappen voor elke regio.

Regionale belastingen - een aangepaste belasting aanmaken

Aangepaste belastingen worden gebruikt om belastingen in rekening te brengen bij klanten uit een ander land. Om te bepalen of je verplicht bent om belastingen voor klanten buiten het land van je eCom-winkel in rekening te brengen moet je drempelwaardes gebruiken.

Dit zijn enkele voorbeelden waarbij je mogelijk aangepaste belastingen moet specificeren:

• Aangepaste belastingen om te voldoen aan de EU-regelgeving voor BTW

• Producten die zijn vrijgesteld van belastingen

Je MOET bijvoorbeeld het BTW-tarief van het land van de klant in rekening brengen als één van deze situaties op jou van toepassing is:

• Je jaarlijkse verkoop aan klanten of ondernemers die geen belastingaangifte doen overschrijdt te drempelwaarden voor dat land, zoals vastgesteld door de belastingautoriteiten.

OF

• Je jaarlijkse verkoop aan organisaties die niet wettelijk geclassificeerd zijn als ondernemer overschrijdt de drempelwaarden voor de land, zoals vastgesteld door de belastingautoriteiten.

Dit is alleen nodig als je omzet naar een bepaald land de drempelwaarde van dat land overschrijdt. Als je omzet lager is dan de drempelwaarde of als je alleen verkoopt binnen je eigen land hoef je geen aangepaste belastingen te configureren.

1. Klik in het linkermenu van de backoffice op Instellingen > Betaalinstellingen > Belastingen.

2. Klik op de naam van de belasting waar je een uitzondering voor wilt aanmaken, zoals kinderkleding.

3. Klik op Regionaal belastingtarief toevoegen.

4. Configureer de uitzondering:

• Land – Selecteer het land waarop je de uitzondering wilt toepassen.

• Regio - Selecteer optioneel een regio.
      OPMERKING: Je hoeft deze optie alleen aan te passen wanneer de belasting van een provincie/staat verschilt van de belasting van het land.

• Belasting naam – Voer een naam in waar de afwijking op van toepassing is, zoals BTW.

• Belastingtarief - Voer het belastingtarief in dat van toepassing is voor het land waar de drempelwaarde van is bereikt.

• Soort belasting - Selecteer hoe het tarief wordt toegepast.

5. Klik op Opslaan om de aangepaste belasting toe te passen. Het belastingtarief dat je hebt geconfigureerd wordt toegepast op alle nieuwe orders uit dat land.