Werken met de teksteditor
Meer dan een week geleden bijgewerkt

In de teksteditor kunt u heel eenvoudig u tekst bewerken door middel van de knoppen boven het tekstveld. Hieronder staat een uitleg van van alle knoppen van links naar rechts en van boven naar beneden.

Voor het teksteditorveld geldt er een limiet van 65.532 tekens.

• Formats - onder formats vindt u de Headings koppen, inline, block en alignement.

• B - Tekst dikdrukken

• I - Tekst cursief

• Opsommingstekens - Maak gebruik van bullet points om een opsomming te maken. U kunt alleen gebruik maken van de dichte ronde (zwarte) bolletjes

• Nummering - Maak gebruik van cijfers om een opsomming te maken.

• Inspringing maken - Maak een of meerdere inspringingen in de tekst. De grootte van de inspringing is niet te bepalen)

• Inspringing verkleinen - Verwijder de inspringing in de tekst of maak deze kleiner (bij meerdere inspringingen)

• Tabel invoegen - Voeg een tabel toe aan de tekst. Als u hierop klikt, opent er een menu waar u het aantal rijen en kolommen kunt kiezen.

• Tabelstijl - Je kunt een tabel of cel opmaken door op de tabel/rij/cel(len) die je wilt opmaken te klikken of deze te markeren. Klik op het pictogram tabel en vervolgens op:

• Tabeleigenschappen

• Rij > Rij-eigenschappen

• Cel > Cel-eigenschappen.

Alle stijlwijzigingen die hier aangebracht worden door je themacode overschreven. Als je dus de opmaakstijl van je tabel wijzigt en dat is vervolgens is niet te zien op je webpagina, dan moet je wellicht je themacode of de CSS aanpassen. Klik hier voor meer informatie.

• Tabelstijlopties - In zowel de tab Algemeen als Geavanceerd kunnen de volgende instellingen worden gedaan:

• Link toevoegen - Maak van tekst een link. Voor een uitgebreide uitleg u van een tekst een link maakt en/of een bestand toevoegen verwijzen we u door naar de supportpagina over het toevoegen van een bestand.

• Link verwijderen - Maak van een link weer normale tekst.

• Afbeelding invoegen/bewerken & media invoegen/bewerken - Een afbeelding of video toevoegen via een URL of bestand in je eCom Back Office > Hulpmiddelen > Bestanden. Ga naar Bestanden uploaden voor meer informatie.

• HTML - Dit is de HTML-editor van een de tekst. Hiermee kunt u door middel van HTML de tekst aanpassen naar wens.

Let op! Onze HTML editor ondersteunt veel valide HTML maar geen <script> tags vanwege veiligheid- en bruikbaarheidsredenen.