Taalafkortingen in kolomtitels
Meer dan een week geleden bijgewerkt

De import van eCom herkent alleen Engelse kolomtitels. Om ervoor te zorgen dat Lightspeed eCom elke kolom automatisch aan een veld kan toewijzen moet je de naam van de kolom niet vertalen. Bijvoorbeeld, het importbestand van een Nederlandse gebruiker moet XX_Title_Short Engels bevatten, ook al heeft hij een Nederlandse interface.

Om vertalingen voor meerdere talen te importeren moet je deze eerst aan het eCom-backoffice toevoegen. Je kunt talen toevoegen in het eCom-backoffice > Instellingen > Internationalisatie.

Voorbeeld 1

In elke sectie van dit artikel vind je kolomtitels die XX bevatten, zoals deze: XX_Title_Short. Hierin staat de afkorting XX voor de taalafkorting. Gebruik deze taaltabel om bij het aanmaken van je importbestand de correcte afkorting voor je vertaalde kolommen toe te voegen.

Deze productkolommen ondersteunen meerdere vertalingen met behulp van taalcodes.

• Title

• Full title

• Description

• Content

• URL

• Variant title

• Category titles

• Meta title

• Meta description

• Meta keywords

Voorbeeld 2

Een export met een titel in het Engels (VK) zal EN_ voor Title_Short geschreven hebben om zijn taal aan te geven, zoals: EN_Title_Short. Zo ook een Nederlandse titel: NL_Title_Short.

Taaltabel

Taal

Hoe de taal wordt weergegeven in eCom

Hoe de taal wordt afgekort in de export

01

X-taal

XX

02

Nederlands

Nederlands

NL

03

Duits

Deutsch

DE

04

Engels (VK)

English

EN

05

Frans (FR)

Français

FR

06

Spaans

Español

EN

07

Italiaans

Italiano

IT

08

Deens

Dansk

DA

09

Engels (VS)

English (US)

US

10

Frans (CA)

Français (CA)

FC

11

Noors

Norsk

NO

12

Pools

Polski

PL

13

Portugees

Português

PT

14

Russisch

Pусский

RU

15

Zweeds

Svenska

SV

16

Turks

Türkçe

TR

17

Grieks

ελληνικά

EL

18

Bulgaars

Български

BG

Talen instellen voor het importeren

Configureer talen voordat je importeert door in te loggen in je eCom-backoffice en klik op Instellingen > Internationalisatie.