Alle collecties
Lightspeed
Stripe configureren
Stripe configureren
Niels van Vlerken avatar
Geschreven door Niels van Vlerken
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Stripe instellen als betaalprovider

  1. Meld je aan voor een Stripe-account op de website van Stripe.

  2. Klik op API Keys als je account is ingesteld.

    Screen_Shot_2016-01-13_at_11.28.53.png
  3. Kopieer de Secret Key en Publishable Key van je Stripe-account.

  4. Log in bij de backoffice van eCom en ga in het linkermenu naar Instellingen > Betaalproviders (onder Betaalinstellingen).

  5. Klik bovenaan het scherm op Betaalprovider toevoegen en bij het logo Stripe klik op toevoegen. Of klik op het pictogram van Stripe wanneer het verschijnt op het scherm Betaalproviders. Op de volgende pagina word je gevraagd om de opties voor de betaalprovider in te stellen of te bewerken.

  6. Zet 'Activeer deze betaalprovider' aan.

  7. Stel de zichtbaarheid van de betalingsprovider in door de relevante optie te selecteren in het dropdownmenu: Consumenten, B2B of Consumenten en B2B.

    Screen_Shot_2017-07-28_at_12.07.49_PM.png
  8. Plak de Publishable Key en Secret Key die je gekopieerd hebt van je Stripe-account in de juiste velden onder PROVIDER INSTELLINGEN.

    Screen_Shot_2017-07-28_at_11.00.08_AM.png
  9. Selecteer onder BETAALMETHODEN de betaalmethoden waarvoor je een contract met Stripe hebt.

    BELANGRIJK: wees er voor creditcardbetalingen zeker van dat je de optie Credit Card selecteert, aanvullend op de type(s) creditcard die je ondersteunt. Als je dit niet doet worden creditcardbetalingen niet verwerkt.

    Stripe-payment-methods
  10. Specificeer onder AANVULLENDE INSTELLINGEN de kosten per methode. Je kunt een algemeen tarief voor alle betalingstypen specificeren of individuele tarieven voor elke betaalmethode configureren door te klikken op de knop Tarieven per methode.

    Screen_Shot_2017-07-28_at_12.06.35_PM.png

    OPMERKING: Om Kosten per methode beschikbaar te maken moet je eerst je wijzigingen opslaan door te klikken op de knop Opslaan (bovenaan of onderaan op het scherm).

  11. Klik op Opslaan.

Was dit een antwoord op uw vraag?