Overzicht van betaalproviders
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Betaalproviders bieden eigenaars van een e-commerce een enkele interface voor een of meer online betaalmethoden. Met Lightspeed eCom kun je op basis van de locatie van je winkel en de betaalmethode die je wilt gebruiken uit een reeks betaalproviders kiezen.

• Lees Een betaalmethode toevoegen voor algemene configuratie-instructies. Klik op de onderstaande links voor configuratie-instructies over specifieke betaalproviders.

• Sommige betaalproviders leiden gebruikers bij de checkout om om de betaling te voltooien. Bij de overige providers voltooien klanten de betaling in de checkout.

Beschikbare betaalproviders voor jou

De betaalproviders en de betaalmethoden die ze accepteren verschillen per regio.

De meest betrouwbare manier om te weten welke betaalproviders je tot je beschikking hebt, is door je eCom-beheerder te controleren:

1. Selecteer Instellingen in je eCom-beheerder.

2. Selecteer Betaalproviders onder de kolom Betaalinstellingen.

3. De betaalproviders die in je regio beschikbaar zijn verschijnen hier of door Betaalprovider toevoegen te selecteren.

Volgende stappen

Lees de configuratie-documentatie over een specifieke betaalprovider:

Klanten omleiden na de checkout

Sommige betaalproviders zijn zo ontwikkeld dat ze je klanten omleiden om hun betalingsdetails in te vullen nadat ze het checkoutproces op je website hebben voltooid. Ze worden omgeleid naar een veilige website van een derde partij die bij de betaalprovider hoort. Zodra klanten hun betalingsdetails hebben ingevuld, worden ze weer naar je website teruggebracht.

Je kunt bijvoorbeeld PayPal kiezen als je betalingsdienstaanbieder. Je klant voltooit de checkout door zijn/haar adres en zendingsopties te selecteren, kiest voor PayPal als betaaloptie en klikt op Kopen. Je klant wordt teruggestuurd naar de website van PayPal om op zijn/haar PayPal-account in te loggen of de betalingsdetails in te vullen.

De volgende betaalproviders leiden je klanten om. Klik om afbeeldingen te zien als voorbeeld van wat je klanten zullen zien:

• Paypal

• 2Checkout