Betaald krijgen
Niels van Vlerken avatar
Geschreven door Niels van Vlerken
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Het duurt ongeveer twee werkdagen vanaf een verkoop voordat het geld is overgemaakt naar je bankrekening. Het bedrag dat op je rekening wordt gestort, is het transactiebedrag, min verwerkingskosten. Je kunt vertragingen oplossen door de status te controleren en contact op te nemen met je bank.

Je kunt een schatting maken van de datum waarop je het geld voor een specifieke transactie ontvangt door twee dagen aan de sluitingstijd toe te voegen. De sluitingstijd voor alle transacties is 23.59 uur Eastern Standard Time.

  • Transacties die op reguliere werkdagen worden uitgevoerd, worden op de sluitingstijd verzonden.

  • Transacties die in het weekend en op feestdagen worden uitgevoerd, worden op de sluitingstijd van de eerstvolgende werkdag verzonden.

Als een transactie bijvoorbeeld op dinsdag plaatsvindt, kun je verwachten dat het geld op donderdag op je rekening staat. Er wordt geen geld overgemaakt in het weekend. Transacties van donderdag worden dus overgemaakt op maandag, transacties van vrijdag worden overgemaakt op dinsdag, en transacties van zaterdag, zondag en maandag worden op woensdag als een gezamenlijke storting overgemaakt.

Transactiedatum

Stortingsdatum

Dinsdag

Donderdag

Woensdag

Vrijdag

Donderdag

Maandag

Vrijdag

Dinsdag

Zaterdag

Woensdag

Zondag

Maandag

Verwerkingskosten

Wanneer het oorspronkelijke transactiebedrag wordt verwerkt door Lightspeed Payments, worden er verwerkingskosten in rekening gebracht voor het overmaken van het geld naar je bankrekening. Lightspeed brengt deze verwerkingskosten zelf voor je in mindering. Verwerkingskosten kunnen in rekening worden gebracht door:

  • Betalingsverwerkers

  • Kaartproviders

  • Banken

Alle verwerkingskosten worden betaald voordat de storting op je bankrekening plaatsvindt. Het gestorte bedrag is dus helemaal van jou. Je kunt de betaalde verwerkingskosten bekijken door het uitbetalingenrapport te exporteren.

Vertragingen oplossen

Je kunt de huidige status van een willekeurige storting bekijken in het uitbetalingenrapport. Elke uitbetaling heeft een van de volgende statussen:

  • In uitvoering: de uitbetaling wordt nog verwerkt.

  • UITBETAALD: het geld is overgemaakt naar je rekening.

  • Fout: er is een fout opgetreden bij de verwerking van de uitbetaling.

De meeste banken zijn in staat om de transacties binnen de hierboven genoemde twee werkdagen te storten op je rekening. Bij sommige banken kunnen echter vertragingen optreden als gevolg van beperkte capaciteit in perioden met hoge activiteit. Neem contact op met de bank als je deze status in je rapport ziet zonder bijbehorende storting op je rekening.

Was dit een antwoord op uw vraag?