Verkopen op Instagram of Facebook
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Je kunt shopbare posts aanmaken op Instagram of Facebook. Dit doe je door producten te uploaden met behulp van feeds en de producten vervolgens te taggen. Om je producten aan Instagram te koppelen, moet je een feed uploaden naar Facebook. Alle producten die aan Facebook zijn gekoppeld, zijn automatisch beschikbaar op Instagram.

Het proces voor het aanmaken van shopbare posts is als volgt:

1. Kopieer een feed-URL van eCom.

2. Gebruik de eCom-feed-URL om producten te uploaden naar een catalogus op Facebook.

3. Allen voor Instagram: converteer je Instagram-account naar een bedrijfsaccount en wacht op goedkeuring van Instagram (1-3 weken).

4. Tag je producten om een shopbare post aan te maken.

Volg deze instructies om een shopbare post aan te maken met tags voor alleen de naam en prijs. Om ook de afmetingen en kleur van een product in een afbeelding te taggen, raden we de Channable-app aan.

1. Ga vanuit je eCom-beheerder naar Instellingen.

2. Klik op Feeds in de Website-instellingen.

3. Klik op de knop Naar aangepaste feeds gaan, rechtsonder aan de pagina.

4. Kopieer de URL naast Facebook-catalogus - Hoofdproduct-ID‘s. Deze gekopieerde feed-URL gebruik je hier bij het volgen van de instructies voor het instellen van Facebook en Instagram.