2. Lightspeed Payments instellen - Vereiste providerinstellingen
2. Lightspeed Payments instellen - Vereiste providerinstellingen
Niels van Vlerken avatar
Geschreven door Niels van Vlerken
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Er zijn twee soorten Lightspeed Payments. Dit artikel verwijst naar de Lightspeed Payments die beschikbaar zijn in Europa. Klik hier voor informatie over Lightspeed Payments in de Verenigde Staten.

Om gebruik te maken van Lightspeed Payments moet u een account hebben bij Mollie of een account hebben aangemaakt via Lightspeed. Heeft u al een Mollie-account, klik dan hier. Nog geen Mollie account, maar wel gebruik willen maken van Lightspeed Payments klik dan hier.

1. Heeft u al een Lightspeed Payments account gemaakt, ga dan naar Instellingen > BETAALINSTELLINGEN > Betaalprovider en klik rechts bovenin het scherm op Voeg een payment provider toe.

2. Zoek in de lijst naar Lightspeed Payments en klik op Toevoegen.

3. U wordt direct doorgestuurd naar de bewerk pagina van Lightspeed Payments:

Provider Instellingen

• API Key - Vul hier de API key in die u van Mollie krijgt na activeren van Lightspeed Payments. Deze wordt automatisch ingevuld na wanneer u zich aanmeldt voor Lightspeed Payments via de backoffice van Lightspeed.

Betaalmethoden

Activeer hier de betaalmethoden waar u gebruikt van maakt in uw Lightspeed Payments-account. De betaalmethode heeft u eerder geactiveerd in uw Mollie-account of net geactiveerd tijdens het registratieproces. Activeer de juiste betaalmethode om deze optie aan te kunnen bieden in uw webwinkel, zodat uw klanten hem kunnen gebruiken om hun orders te betalen. U activeert een betaalmethode door op het icoontje/logo te klikken.

Aanvullende Instellingen

• Activeer deze betaalprovider - activeer de status door de switch op actief te zetten.

• Zichtbaar voor - welke klanten kunnen gebruik maken van Lightspeed Payments

• Customers - alleen consumenten kunnen gebruik maken van Lightspeed Payments.

• B2B - alleen zakelijke klanten kunnen gebruik maken van Lightspeed payments

• Both - zowel zakelijke klanten als consumenten kunnen gebruik maken van Lightspeed Payments.

Klik op de switch knop om onderstaande opties te activeren. Op dat moment verschijnt er een invoerveld of drop-downmenu waarin u de gewenste gegevens kunt invoeren.

• Minimaal bedrag - het minimale orderbedrag waarmee klanten gebruik kunnen maken van Lightspeed Payments.

• Maximaal bedrag - het maximale orderbedrag waarmee klanten gebruik kunnen maken van Lightspeed Payments.

• Extra kosten (vast) - extra kosten die klanten moeten betalen om gebruik te maken van Lightspeed Payments.

• Extra kosten (percentage) – een percentage van het totale orderbedrag dat klanten extra moeten betalen bij gebruik van Lightspeed Payments.

• Extra kosten (btw) – klanten belasting laten betalen over de extra kosten voor het gebruik van Lightspeed Payments. Let op! Zet deze optie altijd aan wanneer u extra kosten instelt.

• Geen extra kosten boven - alle extra kosten komen te vervallen als de klant een orderbedrag heeft boven dit bedrag.

De diverse betaalopties hebben verschillende minimum en maximum bedragen. Bekijk deze pagina voor meer informatie.

Is het creditcard bedrag te laag voor de verkoop van jouw producten of diensten? Stuur dan een mail naar [email protected]. Geef hierbij aan waarom het maximumbedrag verhoogd moet worden en naar welk bedrag.

Bovenstaande opties zijn ook in te stellen per betaalmethode. Klik onder Aanvullende instellingen op Prijzen per methoden om extra kosten of minimaal orderbedrag in te stellen per betaalmethode.