Verzenden met Paazl
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Paazl is alleen beschikbaar in Nederland en België. Voor meer informatie klik hier.

Paazl past bij medium-grote merken & retailers met een verzendvolume vanaf ongeveer 5.000 pakketten per maand.

Paazl is een specialist in verzendoplossingen. Met de Paazl tool geeft u uw klanten extra verzendmogelijkheden, zoals de mogelijkheid om in de checkout-omgeving van uw webwinkel een afhaallocatie te kunnen kiezen.

U kunt onder eigen contract uw zelfgekozen koeriersdienst koppelen aan Paazl, denk hierbij bijvoorbeeld aan DHL. Op die manier kunt u alles beheren vanuit uw Lightspeed backoffice.

Paazl instellen

U kunt Paazl instellen bij Instellingen > SHOP INSTELLINGEN > Verzendmethoden > Verbinden met Paazl.

U komt dan terecht op een pagina waar u de volgende opties kunt instellen.

LOGIN INFORMATIE

1. Schakel deze integratie in - activeer Paazl door de schakelaar actief te zetten.

2. Mode - zet op Test wanneer u de shop aan een testaccount (staging) van Paazl wil koppelen. Zet op Live wanneer u de shop aan een live account (ost) van Paazl wil koppelen.

3. Webshop ID - dit is het unieke nummer van uw account. Deze wordt door Paazl verstrekt en kunt u ook in uw Paazl-account terugvinden.

4. Wachtwoord - dit is het uniek wachtwoord van uw account. Deze wordt door Paazl verstrekt en kunt u ook in uw Paazl-account terugvinden.

INSTELLINGEN

1. Use collo when printing shipping labels - zet de schakelaar op actief indien u meerdere labels wilt afdrukken als '1 van n'. Indien u meerdere labels wilt afdrukken als '1 van 1' laat dan de schakelaar uitstaan.

2. Paazl Perfect aanzetten in de checkout - biedt Paazl Perfect aan als optie in de checkout. Let op! Hier dient u wel een contract voor te hebben met Paazl.

3. Omschrijf producten - dit is noodzakelijk wanneer u gebruik wilt maken van UPS. Hier vult u in welk type product u verkoopt (bijvoorbeeld: medicijnen, meubels).

4. Belastingtarief - hier stelt u het belastingtarief in voor uw verzendkosten. U dient deze eerst aan te maken onder Instellingen > BETAALINSTELLINGEN > Belastingen.

5. Land van afkomst - deze optie is alleen noodzakelijk voor verzending met Fedex. Fedex wil het land van herkomst ingevuld zien.

6. Maximaliseer labels - Paazl telt het aantal producten in uw winkelmand en print hetzelfde aantal labels. Hier kunt u een maximum aantal labels instellen per order (ongeacht het aantal producten). De meeste gebruikers zetten dit op 1.

7. Verzekerd bedrag - u kunt hier een standaard bedrag toewijzen aan een extra verzekering/verhoogde aansprakelijkheid zending.

8. Vertalingen - u kunt hier de naamgeving van uw verzendopties wijzigen. De interne namen vindt in uw Paazl-account via Instellingen > Account > Overzicht verzendopties. U kunt de naam wijzingen door de interne naam op te nemen in dit invulveld, een spatie toe te voegen op het eind, en dan de gewenste naam erachter te zetten. Een naamwijziging dient per regel te worden ingevoerd en te worden gescheiden door een enter.

Bezorgmatrix instellen

In uw Paazl-account kunt u de verzendopties activeren, tarieven invullen en de Paazl Matrices instellen. Met laatstgenoemde kunt u zelf bepalen wanneer u welke verzendopties en tarieven laat zien. Voor meer informatie over het instellen van de Matrix in Paazl verwijzen wij u door naar de Paazl handleiding.

Matrix toevoegen aan Lightspeed

U kunt nu aan een product direct een bepaalde Paazl-matrix toewijzen. Ga hiervoor in de backoffice van Lightspeed in het linker menu naar Producten en selecteer een product. Klik vervolgens onder VOORRAAD & VARIANTEN op een variant.

Een pop-upvenster opent u onder GEWICHTEN / MATEN de optie Matrix vindt. Wanneer u hier op klikt opent het drop-downmenu waarin u een Matrix kunt selecteren die direct correspondeert met de betreffende matrix in het Paazl-account.

Paazl One-click shipping

De standaard waarde van de barcode op een pakbon is het verzendnummer (SHIP00001). Maakt u gebruikt van Paazl One-click-shipping, dan dient dit nummer het ordernummer te zijn (ORD00001) in plaats van het verzendnummer.

1. Ga naar Instellingen > SHOP INSTELLINGEN > Workflow.

2. Klik onder Pakbonnen op de knop Geavanceerde opties.

3. Activeer de optie Verwissel het factuur-en verzendadres op de pakbon aan en klik op Opslaan rechts onderin het pop-upvenster.

4. Klik rechts bovenin het scherm op Opslaan om de volledige Workflow pagina op te slaan.