Ophalen in de winkel of op de stoep instellen
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Je kunt ophalen in de winkel aanbieden in de checkout door een verzendmethode voor ophalen in de winkel toe te voegen en de notificatie-e-mail toe te voegen.

1. Selecteer Instellingen in je eCom-beheerder.

2. Selecteer Verzendmethoden.

3. Selecteer de verzendmethode voor ophalen in de winkel in de sectie HANDMATIG. Als je deze instelling niet ziet, voeg je een nieuwe verzendmethode voor ophalen in de winkel toe.

4. Controleer of:

• de naam van de verzendmethode overeenkomt met je ophaalconcept. Zorg ervoor dat het ophalen op de stoep of ophalen in de winkel bevat, afhankelijk van wat het duidelijkst is voor je klanten;

• het verzendtarief van toepassing is op verschillende gewichten, en dus alle mogelijke ordergroottes kan dekken;

• het verzendtarief voor ophalen in de winkel correct is. Bijvoorbeeld: voor gratis ophalen in de winkel moet de prijs € 0,00 bedragen;

• de geselecteerde staten, provincies en landen overeenkomen met jouw fysieke locaties.

5. Selecteer Opslaan.

6. Selecteer Terug naar Instellingen in de zijbalk.

7. Selecteer in de kolom Website-instellingen E-mailnotificaties.

8. Selecteer het sjabloon voor Klaar om opgehaald te worden.

9. Werk de volgende inhoud bij om het merk en de stijl van jouw bedrijf te weerspiegelen:

• Bij Titel vul je de onderwerpregel voor de e-mail in. Bijvoorbeeld: Je order is klaar om opgehaald te worden.

• In de inhoud leg je uit hoe klanten naar jouw winkel kunnen komen om hun order op te halen. Als je een specifieke procedure hebt, leg je die hier ook uit.

• Gebruik placeholders als [[order-id]] of [[volledigenaam]] om duidelijk te maken dat er gepersonaliseerde inhoud aan de e-mail moet worden toegevoegd.

10. Selecteer Opslaan. Je eCom-winkel is nu klaar om orders te ontvangen die in de winkel of op de stoep worden opgehaald.

Volgende stappen

Een nieuwe verzendmethode voor ophalen in de winkel toevoegen

1. Selecteer Instellingen in je eCom-beheerder.

2. Selecteer Verzendmethoden.

3. Klik op Handmatige verzendmethode toevoegen.

4. Selecteer Ophalen bij de winkel > Doorgaan.

5. Voer een titel in. Typ bijvoorbeeld Ophalen in de winkel of Ophalen op de stoep. Als er meerdere talen zijn ingeschakeld, voer je de vertaling of placeholdertekst in.

6. Selecteer Voeg verzendtarieven toe.

7. Voer een gewichtsklasse in. Om ophalen in de winkel beschikbaar te maken voor orders van elke grootte, voer je 0 in bij Minimaal gewicht, 10.000 bij Maximaal gewicht en Kilogram of Ponden bij Eenheid.

8. Voer de prijs in voor ophalen in de winkel of op de stoep. Bijvoorbeeld: 0,00.

9. Selecteer Opslaan.

10. Bij LANDEN selecteer je elk land waarin je fysieke locaties hebt. Afhankelijk van je locatie kun je ook je staat of provincie selecteren.

11. Selecteer Opslaan.