BTW nummer validatie
Meer dan een week geleden bijgewerkt

BTW nummer validatie, bespaar tijd en geld door automatisch en foutloos BTW-nummers te controleren

Een veelgevraagde feature voor en door B2B gebruikers binnen Lightspeed en Plus+! Met de BTW nummer validatie add-on verbeter je het afrekenproces voor zakelijke klanten en vermijd je extra administratieve werkzaamheden mbt het controleren van BTW nummers.

De add-on maakt gebruik van de gratis API van controleerbtwnummer.eu

Installatie 🛠️

Om deze add-on te installeren is er geen implementatie nodig van een ontwikkelaar, hij is dus Plug and play. Super handig! Het is dus een "one-click install". Klik simpelweg op "Add-on aanvragen" en laat Plus+ het werk voor je doen! 👨‍⚕️

Nadat je op "Add-on aanvragen" hebt geklikt, zou je worden doorgestuurd naar de pagina "Mijn Plus+ add-ons". Tevens zie je de volgende melding verschijnen in de rechterbovenhoek van het dashboard.

Add-on instellingen/overzicht ⚙️

Na de installatie zul je zien dat de add-on in je overzicht staat, inclusief installatiedatum en status.
Om de add-on te activeren klik je op de button "activeren". Liever eerst een preview zien in test modus? Dat kan. Klik op de 3 bolletjes en selecteer 'activeren in preview-modus' en de add-on zou alleen zichtbaar zijn voor jou. Dus niet voor de klanten!

Instellingen ⚙️

Algemeen 🪪

De algemene instellingen van de BTW validatie add-on, dit is nodig om de add-on juist te laten werken.

🪪 Bepaal hoe streng het systeem beoordeelt:
Heel simpel, met deze instelling bepaal je hoe streng het systeem moet werken. Je hebt keuze uit:
- Enkel foutmelding tonen > Laat enkel een foutmelding zien dat het BTW nummer onjuist is
- Knop volgende stap uitschakelen > Maak je gebruik van The Perfect Checkout? Dan kan je de knop om door te gaan naar de volgende stap uitschakelen als het BTW nummer onjuist is.

🪪 Maak het BTW nummer veld verplicht:

Activeer deze instelling om het BTW nummer veld te verplichten in de checkout.

🪪 Selecteer de landen waar de BTW validatie van toepassing is:
In deze instelling kan je de landen selecteren waarbij de BTW validatie geactiveerd word.

Vertalingen 🪪

Met de vertalingen kan je de meldingen aanpassen voor de add-on wanneer een btw nummer niet geldig is, of het veld optioneel is.