Thema teksten vertalen
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Thema teksten kan je makkelijk vertalen naar de andere talen die je beschikbaar hebt in je shop. Teksten die je hebt ingevuld via de thema instellingen worden namelijk niet automatisch gedaan, dit zou dus gedaan moeten worden met aangepaste vertalingen.

In dit voorbeeld gaan we een van de USP's van het thema vertalen.

Bij USP 1 heb ik het volgende ingevuld:

Vervolgens kopieer je deze tekst, simpelweg even alles selecteren (ctrl + a) als je in het veld zit, dan kopieren:

LET OP: Zorg dat de teksten 1 op 1 gekopieerd worden, de vertalingen zijn namelijk erg gevoelig. Mis je een hoofdletter, of heb je een spatie achter je tekst staan dan zou de vertaling niet werken. Kopieer dus altijd het veld doormiddel van 'Alles selecteren'

Vervolgens ga je naar 'aangepaste vertalingen' dit kan je vinden onder "Inhoud -> Vertalingen"

Hier klik je op 'voeg aangepaste vertaling toe'

Het volgende scherm komt naar voren en voeg je als vertaalsleutel je gekopieerde waarde in, in dit geval dus: Beste getest

Vervolgens vul je de vertaling naar het Nederlands (gewoon hetzelfde) en vertaling naar het Duits in. Hiermee kan je dus in de toekomst ook de teksten veranderen zonder de thema instellingen aan te raken.

Dit doe je dus voor al je waardes die je hebt ingevuld in de tekstvelden bij de thema instellingen.
Belangrijk: Dit werkt ook voor URL's die je in je thema instellingen hebt geplaatst. Elke URL veranderd namelijk per taal.