Snapchat Tracking Pixel

Alle informatie dat je nodig hebt voor je Snapchat Tracking Pixel add-on

Nick Paul avatar
Geschreven door Nick Paul
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Snapchat Tracking Pixel, Track and optimize your Snapchat ads! 👻

Met de Snapchat Tracking Pixel add-on implementeer je gemakkelijk de Snapchat Tracking Pixel in je webshop. Track je advertenties, optimaliseer deze of bouw ze helemaal op. Met deze add-on weet je zeker dat de pixel vlekkeloos zal gaan werken! En dat zonder extra implementatie kosten! 👻

Installatie 🛠️

Om deze add-on te installeren is er geen implementatie nodig van een ontwikkelaar. Super handig! Het is dus een "one-click install". Klik simpelweg op "Add-on aanvragen" en laat Plus+ het werk voor je doen! 👨‍⚕️

Nadat je op "Add-on aanvragen" hebt geklikt, zou je worden doorgestuurd naar de pagina "Mijn Plus+ add-ons". Tevens zie je de volgende melding verschijnen in de rechterbovenhoek van het dashboard.

Add-on instellingen/overzicht ⚙️

Na de installatie zul je zien dat de add-on in je overzicht staat, inclusief installatiedatum en status.
Om de add-on te activeren klik je op het hamburger menu en kies je "activeren". Liever eerst een preview zien in test modus? Dat kan. Klik op "Activeren in preview-modus" en de add-on zou alleen zichtbaar zijn voor jou. Dus niet voor de klanten!

Instellingen ⚙️

Natuurlijk beschikt ook deze add-on over instellingen. De Snapchat Tracking Pixel moet natuurlijk wel herkent worden.

👻 Snapchat Tracking Pixel tag-ID: Vul hier je Snapchat Tracking Pixel tag-ID in, deze kan je vinden onder je Snapchat Ads.

👻 Aanmelden voor Pixel 👻

Om je aan te melden voor Pixel, kun je de onderstaande stappen volgen:

1. Klik op het menu in de bovenhoek en selecteer 'Evenementenmanager'.

2. Klik op 'Nieuwe gebeurtenisbron' en selecteer 'Snappixel maken'.

3. Klik op 'Bevestigen' om uw Snap Pixel-creatie te bevestigen.
    Je pixel ID staat boven aan het scherm!

👻 Pixeltracking inschakelen 👻

1. Klik op het menu in de bovenhoek en selecteer 'Advertenties beheren'.

2. Selecteer de advertentieset waarvoor je conversies wilt bijhouden.

3. Selecteer 'Bewerken' en zet de Snap Pixel-optie op 'Bijgevoegd'.

Let op: als er geen advertentieset is ingeschakeld om de pixel bij te houden, rapporteert je account geen conversies.