TikTok Tracking Pixel

Alle informatie dat je nodig hebt voor je TikTok Tracking Pixel add-on

Nick Paul avatar
Geschreven door Nick Paul
Meer dan een week geleden bijgewerkt

TikTok Tracking Pixel, Track and optimize your TikTok ads! 🎡

Met de TikTok Tracking Pixel add-on implementeer je gemakkelijk de TikTok Tracking Pixel in je webshop. Track je advertenties, optimaliseer deze of bouw ze helemaal op. Met deze add-on weet je zeker dat de pixel vlekkeloos zal gaan werken! En dat zonder extra implementatie kosten! 🎡

Installatie πŸ› οΈ

Om deze add-on te installeren is er geen implementatie nodig van een ontwikkelaar. Super handig! Het is dus een "one-click install". Klik simpelweg op "Add-on aanvragen" en laat Plus+ het werk voor je doen! πŸ‘¨β€βš•οΈ
​
Nadat je op "Add-on aanvragen" hebt geklikt, zou je worden doorgestuurd naar de pagina "Mijn Plus+ add-ons". Tevens zie je de volgende melding verschijnen in de rechterbovenhoek van het dashboard.
​

Add-on instellingen/overzicht βš™οΈ

Na de installatie zul je zien dat de add-on in je overzicht staat, inclusief installatiedatum en status.
Om de add-on te activeren klik je op het hamburger menu en kies je "activeren". Liever eerst een preview zien in test modus? Dat kan. Klik op "Activeren in preview-modus" en de add-on zou alleen zichtbaar zijn voor jou. Dus niet voor de klanten!
​

Instellingen βš™οΈ

Natuurlijk beschikt ook deze add-on over instellingen. De TikTok Tracking Pixel moet natuurlijk wel herkent worden.
​
🎡 TikTok Tracking Pixel tag-ID: Vul hier je TikTok Tracking Pixel tag-ID in, deze kan je vinden in je TikTok ads manager.

🎡 Schakel Automatic Advanced Matching in: Het inschakelen van Automatic Advanced Matching kan de nauwkeurigheid van je rapportages verbeteren. Zorg dat de instelling gelijk is aan hoe hij bij de pixel is ingesteld in je Tiktok ads manager

Hoe kun je je TikTok Tracking Pixel tag-ID vinden:

🎡 Nieuwe TikTok Pixel aanmaken 🎡:

1. Ga naar je TikTok ads manager

2. Klik op β€œAssets” en selecteer β€œEvent” in het drop-down menu.

3. Kies de β€œWebsite Pixel” kolom en klik op de β€œManage” knop.

4. Heb je nog geen pixel? klik dan op β€œCreate Pixel”. Voeg een naam toe aan je pixel en selecteer het installatie type 'Manually Install Pixel Code'.

5. Voltooi de configuratie van de Pixel en vul alle parameters in die je nodig hebt voor jouw activiteiten. Aan het einde van deze procedure kun je jouw Pixel samen met het ID bekijken. Indien gewenst kan je hier de advanced matching aanzetten. Zorg dat de add-on instellingen overeenkomen! Staat hij actief in je add-on, moet hij ook in je TikTok manager actief staan!
​

🎡 Heb je al je eigen TikTok Pixel? Volg dan de volgende stappen om je ID te achterhalen 🎡:

1. Ga naar je TikTok ads manager

2. Klik op β€œAssets” en selecteer β€œEvent” in het drop-down menu.

3. Kies de β€œWebsite Pixel” kolom en klik op de β€œManage” knop.

3. Je kunt al jouw Pixels bekijken, degene selecteren die je wilt en de ID kopiΓ«ren. Het wordt altijd onder de naam van je TikTok Pixel geplaatst.