Color swatches
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Color swatches, een makkelijkere manier van kiezen is er niet! 🔴🟠🟡🟢🔵

Bij de douane kan je beter geen gekleurde bolletjes in je hebben, maar in je webshop wel! 👮
De Color swatches add-on maakt het mogelijk om de varianten te laten weergeven als kleurenbolletjes. Makkelijk als je product in meerdere kleuren beschikbaar is! Geen onoverzichtelijke variant keuze in de vorm van "teksten", maar makkelijk als "🟣"!

BELANGRIJK: Stel de standaard varianten-dropdown in van Lightspeed om de color swatches te laten werken. Met een andere varianten weergave zou de Color Swatches add-on niet werken!

Installatie 🛠️

Om deze add-on te installeren is er wel een implementatie nodig van een ontwikkelaar. Het kan dus eventjes duren voordat de add-on actief is. Klik simpelweg op "Add-on aanvragen" en laat Plus+ onze development helden op de hoogte brengen. 👨‍⚕️

Nadat je op "Add-on aanvragen" hebt geklikt, zou je worden doorgestuurd naar de pagina "Mijn Plus+ add-ons". Tevens zie je de volgende melding verschijnen in de rechterbovenhoek van het dashboard.

Add-on instellingen/overzicht ⚙️

Na de installatie zul je zien dat de add-on in je overzicht staat, inclusief installatiedatum en status.
Om de add-on te activeren klik je op het hamburger menu en kies je "activeren". Liever eerst een preview zien in test modus? Dat kan. Klik op "Activeren in preview-modus" en de add-on zou alleen zichtbaar zijn voor jou. Dus niet voor de klanten!

Instellingen ⚙️

Deze add-on heeft natuurlijk wel wat instellingen nodig om te werken. Zo zou je de kleuren moeten specificeren om de bolletjes te activeren.
Dit doe je simpelweg door op de knop "Kleur toevoegen" te drukken, voer de naam van de kleur in (zoals hij als variant van je product heet!) en kies een bijpassende kleurcode.

De color swatches werkt dus enkel met producten die varianten hebben. Heb je de producten als losse producten ingevuld, dan werkt dit helaas niet. Dan is de add-on 'Product connector' een uitkomst.

⚠️ LET OP: Heb je meerdere talen in je shop, zet simpelweg de kleurnaam met een komma achter de Nederlandse verwoording. ZONDER SPATIE! Voorbeeld: Blauw,Blue.

Boven de color swatches op de productpagina word een titel weergegeven, welke grootte mag deze meekrijgen? Dit kan je doen met de Titel boven de color swatches setting.
Wil je ruimte tussen de bovenkant en onderkant van de module, gebruik dan de instellingen "witruimte boven de kleuren op de productpagina" & "witruimte onder de kleuren op de productpagina", dit is simpelweg met de slider te regelen! 🎚️

Hey, ik heb ook varianten zonder kleuren, maar die worden verborgen! Daar hebben we uiteraard ook aan gedacht. Check deze setting:

Zet hem aan om alle varianten te tonen, dus ook varianten zonder kleuren!

De positie van de Color swatches is daarnaast ook te bepalen op de productcards. (Links, midden of rechts). Dit hangt namelijk een beetje af van jouw productcard design.
Wil je ruimte tussen de bovenkant en onderkant van de module, gebruik dan de instellingen "witruimte boven de kleuren op de productcards" & "witruimte onder de kleuren op de productcards", dit is simpelweg met de slider te regelen! 🎚️

Binnen deze add-on word gebruik gemaakt van een vertaalsleutel, hiermee kun je de tekst van de add-on aanpassen naar je eigen tekst. Dit kan je doen met aangepaste vertalingen.
De vertaalsleutel hiervoor is als volgt:

• Choose from

Resultaat 🏁
Natuurlijk ben je benieuwd naar het resultaat, hierbij de before and afters:

Before installation ⬅️

After installation ➡️