Product connector
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Losse producten koppelen als varianten, met de Product connector van Plus+ is dit mogelijk! 🔗

Iedereen kent het wel.Jouw producten zijn er in veel varianten, veel kleuren of verschillende maten. Echter is het vaak zo dat producten invoeren met varianten niet handig is, bijvoorbeeld omdat de specificaties anders zijn en deze niet per variant in te stellen zijn. Dat is verleden tijd met de Product connector! 🗞ī¸
​Koppel losse producten aan elkaar aan de hand van een SKU,Barcode of Artikelcode, zo kan je deze losse producten als varianten gebruiken! 🛍ī¸
​
​

Installatie 🛠ī¸
​

Om deze add-on te installeren is er wel een implementatie nodig van een ontwikkelaar. Het kan dus eventjes duren voordat de add-on actief is. Klik simpelweg op "Add-on aanvragen" en laat Plus+ onze development helden op de hoogte brengen. 👨‍⚕ī¸
​
Nadat je op "Add-on aanvragen" hebt geklikt, zou je worden doorgestuurd naar de pagina "Mijn Plus+ add-ons". Tevens zie je de volgende melding verschijnen in de rechterbovenhoek van het dashboard.
​

​
​Add-on instellingen/overzicht ⚙ī¸
​

Na de installatie zul je zien dat de add-on in je overzicht staat, inclusief installatiedatum en status.
​
Bij deze add-on zou de status eerst op "Pending" staan, dit komt omdat de developers eerst de code zouden moeten toevoegen aan jouw webshop. Zodra de developers hier mee bezig zijn zou je de status zien veranderen in "In behandeling"
​

Als de developers de code hebben toegevoegd word deze status op "inactief" gezet, zodat jij hem eerst goed kan instellen en dan kan activeren!✅
​

Om de add-on te activeren klik je op het hamburger menu en kies je "activeren". Liever eerst een preview zien in test modus? Dat kan. Klik op "Activeren in preview-modus" en de add-on zou alleen zichtbaar zijn voor jou. Dus niet voor de klanten!
​

​
​Instellingen ⚙ī¸
​

​

Natuurlijk beschikt ook deze add-on over instellingen, dit zijn o.a. de styling instellingen.
De belangrijkste instelling is waarmee je de producten wilt koppelen, welke gebruik jij? SKU, Artikelcode of toch barcode?

​
​Hoe groot moet de titel van de tekst zijn, hoeveel witruimte (marge) mag hier boven en onder zitten? En welke heading tag wil je hier voor gebruiken? (Let op dat je maar ÊÊn H1 tag per pagina mag gebruiken van Google!)
​
​

Binnen deze add-on word gebruik gemaakt van een vertaalsleutel, hiermee kun je de tekst van de add-on aanpassen naar je eigen tekst. Dit kan je doen met aangepaste vertalingen.
De vertaalsleutel hiervoor is als volgt:

• This product is available in the following colors

​Koppelen van producten 🔗

Misschien wel de meest belangrijke uitleg voor deze add-on, hoe koppel ik mijn producten aan elkaar?
​
Zoals de naam al doet vermoeden worden de producten straks aan elkaar gekoppeld doormiddel van de SKU, Barcode of Artikelcode. Hoe dit gekoppeld zou worden zou in de volgende stappen uitgelegd worden. Deze uitleg is op basis van SKU, maar werkt identiek voor de andere velden.
​
1. 🔗 Ga naar je product of maak een product aan.
2. 🔗 Scroll naar voorraad & varianten
​

3. 🔗 Klik op de variant die gemarkeerd staat als "standaard", ook als je meer varianten hebt! (bijvoorbeeld maten)
​

4. 🔗 Vul een unieke SKU in voor jouw productgroep (producten die je gekoppeld wilt hebben), gevolgd met een -. Achter deze - plaats je de gewenste naam voor de variant.
​Zoals je ziet word hier de SKU TER123RES gebruikt, de kleur (Groen) is achter het streepje gezet.
​LET OP DAT JE ALTIJD LETTERS EN CIJFERS GEBRUIKT ZODAT DE CONNECTOR DIT HERKENT, ENKEL CIJFERS OF ENKEL LETTERS KAN VOOR PROBLEMEN ZORGEN.
​
5. 🔗 Sla je product op.
​

Top, jouw eerste product is klaargezet om te koppelen! Laten we de andere producten gaan koppelen! 🔗
​
Om te beginnen gaan we een kleine herhaling doen van de uitleg van hierboven. Deze stappen zijn namelijk hetzelfde. Volg stap 1 t/m 3 voor jouw product die je wilt koppelen.
We zijn weer bij Voorraad & varianten bij het 2e product, klik ook hier op de variant die gemarkeerd staat als "standaard"
​

​Vanaf hier vervolgen we stap 4:
​

4. 🔗 Vul hier de unieke SKU in voor jouw productgroep (producten die je gekoppeld wilt hebben), gevolgd met een -. Achter deze - plaats je de gewenste naam voor de variant.
​Zoals je ziet word hier de SKU TER123RES wederom gebruikt, de SKU module weet nu dat deze producten aan elkaar gekoppeld moeten worden. Hier is de kleur (Bruin) ook achter het streepje gezet om aan te duiden dat dit om de bruine kleur gaat.
​
5. 🔗 Sla je product op.
​
​Herhaal deze stappen zo vaak je wilt om meerdere producten aan elkaar te koppelen!
​
​

Resultaat 🏁
Natuurlijk ben je benieuwd naar het resultaat, als je de stappen voor de koppeling zoals boven hebt gevolgd, zouden de producten met dezelfde SKU weergegeven worden als varianten van elkaar. Zie hier het resultaat: