Trustpilot
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Trust your Pilot, verhoog je conversie door de reviews van Trustpilot in te laden! πŸ§‘β€βœˆοΈ

Met deze handige widget van Trustpilot zorg je ervoor dat de reviews altijd zichtbaar zijn op jouw productpagina en homepage. In tegenstelling tot de standaard app van Trustpilot die nog wel eens conflicten wil veroorzaken met de checkout, zorgt deze app van Plus+ voor een perfecte en naadloze werking!
​
​

Installatie πŸ› οΈ
​

Om deze add-on te installeren is er wel een implementatie nodig van een ontwikkelaar. Het kan dus eventjes duren voordat de add-on actief is. Klik simpelweg op "Add-on aanvragen" en laat Plus+ onze development helden op de hoogte brengen. πŸ‘¨β€βš•οΈ
​
Nadat je op "Add-on aanvragen" hebt geklikt, zou je worden doorgestuurd naar de pagina "Mijn Plus+ add-ons". Tevens zie je de volgende melding verschijnen in de rechterbovenhoek van het dashboard.
​

​
​Add-on instellingen/overzicht βš™οΈ
​

Na de installatie zul je zien dat de add-on in je overzicht staat, inclusief installatiedatum en status.
​
Bij deze add-on zou de status eerst op "Pending" staan, dit komt omdat de developers eerst de code zouden moeten toevoegen aan jouw webshop. Zodra de developers hier mee bezig zijn zou je de status zien veranderen in "In behandeling"
​

Als de developers de code hebben toegevoegd word deze status op "inactief" gezet, zodat jij hem eerst goed kan instellen en dan kan activeren!βœ…
​

Om de add-on te activeren klik je op het hamburger menu en kies je "activeren". Liever eerst een preview zien in test modus? Dat kan. Klik op "Activeren in preview-modus" en de add-on zou alleen zichtbaar zijn voor jou. Dus niet voor de klanten!
​

​
​Instellingen βš™οΈ
​

​

Om de reviews goed te laten weergeven, zouden we natuurlijk eerst een aantal instellingen goed moeten configureren, zodat alles correct word ingeladen.
πŸ§‘β€βœˆοΈ Trustpilot naam: Deze is heel belangrijk! Vul hier de naam in van de profielpagina van je winkel op Trustpilot. Deze kan je vinden in de URL van je trustpilot pagina, in de meeste gevallen is dit de naam van je webshop.
​

​Hier zie je de naam "DMWS" als bedrijfsnaam.

πŸ§‘β€βœˆοΈ Business unit ID: We moeten natuurlijk een koppeling met Trustpilot creΓ«ren. Vul hier de BusinessUnit ID in van trustpilot. Dit is een net wat ingewikkelder stap, dus let even goed op!
Als eerste stap ga je naar: https://businessapp.b2b.trustpilot.com/trustbox/configuration/5419b6a8b0d04a076446a9ad
De pagina van Trustpilot zou openen, klik hier op "Ontvang code"
​

Het volgende scherm zou uitklappen. Zoek hier naar het veld dat de term bevat: data-businessunit-id.
De code die hier achter staat is je Business unit ID(de code tussen de "), kopieΓ«r deze en plak dit in dit veld.
​
Let op: Plak de code zonder de ".
In het voorbeeld is een deel van de data afgeschermd ivm privacy en hergebruik omdat dit unieke codes zijn.

πŸ§‘β€βœˆοΈ Homepagina Widget & Productpagina Widget: Hoe wil je dat de widget op de homepage eruit komt te zien? Is dit in de vorm van een caroussel of slider, tevens heb je de optie om hem om de homepage en/of productpagina te verbergen.

πŸ§‘β€βœˆοΈ Witruimte boven/onder widget op Homepagina/Productpagina: Hoeveel witruimte (marge) wil je op het element hebben? Zo creΓ«er je net iets meer ruimte, wat vind jij mooi?

πŸ§‘β€βœˆοΈ Verberg de productpagina widget bij geen reviews: Heeft je product nog geen reviews ontvangen? Niet getreurd! Je kan het hier uitschakelen, zo staat er niet dat je "Geen reviews" hebt voor dit product. Komt net wat betrouwbaarder over!

πŸ§‘β€βœˆοΈ Activeer automatische review uitnodigingen: Wil je dat Trustpilot automatisch review uitnodigingen stuurt als de klant het product gekocht heeft? Zo kan de klant een product en shop review achterlaten. Makkelijk toch?