Google Optimize

Optimize your website voor Google! Try different content. 📊

Met Google Optimize kan je jouw website door en door verbeteren. Je kan namelijk verschillende content inladen en kijken welke content het beste presteert. Dit noemen ze A/B testen.
Wil je bijvoorbeeld kijken wat het doet als je je winkelwagen knopje groen maakt ipv geel? Of wil je toch kijken of een bepaalde tekst beter werkt? Met Google Optimize is dit gemakkelijk aan te passen. 🔥

Installatie 🛠️

Om deze add-on te installeren is er geen implementatie nodig van een ontwikkelaar. Super handig! Het is dus een "one-click install". Klik simpelweg op "Add-on aanvragen" en laat Plus+ het werk voor je doen! 👨‍⚕️

Nadat je op "Add-on aanvragen" hebt geklikt, zou je worden doorgestuurd naar de pagina "Mijn Plus+ add-ons". Tevens zie je de volgende melding verschijnen in de rechterbovenhoek van het dashboard.

Add-on instellingen/overzicht ⚙️

Na de installatie zul je zien dat de add-on in je overzicht staat, inclusief installatiedatum en status.
Om de add-on te activeren klik je op het hamburger menu en kies je "activeren". Liever eerst een preview zien in test modus? Dat kan. Klik op "Activeren in preview-modus" en de add-on zou alleen zichtbaar zijn voor jou. Dus niet voor de klanten!

Instellingen ⚙️

Natuurlijk beschikt ook deze add-on over instellingen. Het zijn er niet veel, maar zeker niet onbelangrijk!

Voordat we beginnen met de instelling is het belangrijk om met de volgende punten rekening te houden!
1. De container van Google Optimize moet met analytics zijn gekoppeld, ook jouw site moet aan dezelfde analytics gekoppeld zijn.
2. Google Optimize kan nog niet gekoppeld worden met een analytics 4 account. Het moet een 'universal analytics property' account zijn.

volg deze stappen voor een universal analytics property:
- maak een nieuwe property in google analytics
- Klik op geavanceerde instellingen
- Activeer de optie 'Een Universal Analytics-property' maken
- Voeg je website adres toe
- Maak zowel een Google Analytics 4- als een Universal Analytics-property

📊 Google Optimize container ID: Vul hier jouw Optimize container ID in, zodat je de optimize kan inladen. Deze kan je vinden onder je Google Optimize account, klik simpelweg in de header op jouw container. Het OPT-xxxxxxx is je Container ID

📊 Schakel async in: Standaard word het script synchroon ingeladen, dit is ook het meest aanbevolen. Wil je hem toch asynchroon inladen, dat kan! Vink dan deze optie aan. Dit kan je bijvoorbeeld inschakelen om je website snelheid iets hoger te houden.
📊 Schakel anti-flicker in: Indien nodig kan je het anti-flicker systeem inladen. Dit is meestal niet nodig. Schakel dit alleen in als je Google Analytics-doelgroepen, Google Ads of 'Tijd sinds eerste aankomst' (gedrag) target.