M2 Module
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Verkopen in vierkante meters of strekkende meters? Makkelijker kan het niet met de M2 Module add-on! 📐

Altijd al je producten willen verkopen in vierkante meters of strekkende meters? Deze add-on maakt het mogelijk! Laat de klant makkelijk zijn aantal pakketten laminaat kiezen door een berekening in te voeren. Zo heeft de klant altijd genoeg pakketten en weet hij wat hij moet hebben.

Installatie 🛠️

Om deze add-on te installeren is er wel een implementatie nodig van een ontwikkelaar. Het kan dus eventjes duren voordat de add-on actief is. Klik simpelweg op "Add-on aanvragen" en laat Plus+ onze development helden op de hoogte brengen. 👨‍⚕️

Nadat je op "Add-on aanvragen" hebt geklikt, zou je worden doorgestuurd naar de pagina "Mijn Plus+ add-ons". Tevens zie je de volgende melding verschijnen in de rechterbovenhoek van het dashboard.

Add-on instellingen/overzicht ⚙️
Na de installatie zul je zien dat de add-on in je overzicht staat, inclusief installatiedatum en status.
Bij deze add-on zou de status eerst op "Open" staan, dit komt omdat de developers eerst de code zouden moeten toevoegen aan jouw webshop.

Zodra de developers hier mee bezig zijn zou je de status zien veranderen in "Work in progress"

Als de developers de code hebben toegevoegd word deze status op "inactief" gezet, zodat jij hem eerst goed kan instellen en dan kan activeren!

Om de add-on te activeren klik je op het hamburger menu en kies je "activeren". Liever eerst een preview zien in test modus? Dat kan. Klik op "Activeren in preview-modus" en de add-on zou alleen zichtbaar zijn voor jou. Dus niet voor de klanten!

Instellingen ⚙️

Uiteraard hebben we wat algemene instellingen voor deze add-on, hieronder worden ze uitgelegd!
De instellingen zijn als volgt:

📐 Witruimte boven de bereken module:
Hoeveel witruimte wil je boven de module hebben? Zo kan je het element wat ruimte geven en staat hij niet geplakt aan het blok erboven.

📐 Witruimte onder de bereken module:
Hoeveel witruimte wil je onder de module hebben? Zo kan je het element wat ruimte geven en staat hij niet geplakt aan het blok eronder.

📐 Toon prijsweergave add-on:
De prijsweergave op de productpagina word veranderd. Dit komt overeen met de ingevoerde data van de add-on. Wij raden aan om dit te gebruiken om foutieve prijs weergaven te voorkomen!

📐 Toon ,00 achter de komma:
Heel simpel, moet er een ,00 worden toegevoegd achter de komma als de prijs rond is?

📐 Toon valuta-teken:
Wil je het valuta teken voor de prijs laten zien? Activeer dan deze optie.

📐 Toon spatie tussen valuta-teken en prijs:
Heb je het valuta teken actief? Dan kan je natuurlijk altijd nog kiezen om een spatie tussen de valuta en de prijs te zetten.

Producten instellen voor de M2 module ⚙️
Om de M2 module te laten werken, moeten er nog wel wat worden aangepast in je product instellingen. We gaan er even stap voor stap doorheen!

1. Bij de product instellingen in je backoffice moet een extra veld worden aangemaakt met bijvoorbeeld de naam 'Berekening', dit moet een tekstveld zijn. Denk goed na over dit veld, want dit word zichtbaar in bijvoorbeeld de winkelwagen pagina en op de factuur van de klant.
Tip: Wil je niet dat het product vanuit het 'productoverzicht' in de winkelwagen gezet kan worden? Maak dit veld dan verplicht!

Onthoud deze naam goed! We moeten namelijk een vertaling toevoegen bij aangepaste vertalingen. Dit kan je vinden onder 'Inhoud -> Vertalingen -> aangepaste vertaling toevoegen'.

Bij de vertaling vul je als vertaalsleutel de volgende tag toe: dmws-w8fzr7-calculate
De vertaling is dan de naam van het extra veld, in dit geval 'Berekening'

2. In het product moet ook met tags gewerkt worden om de module en de gewenste data te laten weergeven. Er zijn 2 varianten in de module: Het aantal berekenen (strekkende meters) en het aantal pakken bereken (vierkante meters).
De tag moet altijd met dmwscalculate beginnen, alle andere waardes moeten met | gescheiden worden.
Je hebt dus 2 varianten: calculate:length en calculate:surface area.
Met length(strekkende meters) krijg je 1 veld bij het product, en wordt het aantal in de winkelwagen ook aangepast (omdat je b.v. 40 cm koopt).
Met surface area(vierkante meters) krijg je 4(!) velden en moet je de waarde value:xxxx ook in de tag hebben staan.
De klant kan dan een berekening maken door zijn eigen lengte x breedte in te vullen, zijn m2 (word ook berekend als hij zijn LxB invult) of het aantal pakken selecteerd.

2 voorbeelden:
Variant 1 (strekkende meters): dmwscalculate|calculate:length|unit:cm
Variant 2(vierkante meters): dmwscalculate|calculate:surface area|unit:m2|value:2.690

Bij de 1e variant (strekkende meters) moet je de productprijs wijzigen naar de prijs van bijvoorbeeld 1cm. Je vult dus de prijs per centimeter/meter(waarde) in. In het voorbeeld word gebruik gemaakt van cm: dmwscalculate|calculate:length|unit:cm
De klant kan in dit geval dus het aantal van het product per 1cm verhogen

Bij de 2e variant (vierkante meters) is de productprijs de normale aantal prijs.
We hebben de 'unit' ingesteld op m2, wat dus inhoud dat het product aangeboden word in vierkante meters.
Achter surface area geef je dus in hoeveel vierkante meters 1 product (pakket) kan bedekken. In het onderstaande voorbeeld kan 1 pakket dus 2.690m2 bedekken.

Binnen deze add-on word gebruik gemaakt van vertaalsleutels, hiermee kun je de tekst van de add-on aanpassen naar je eigen tekst. Dit kan je doen met aangepaste vertalingen.
De vertaalsleutels hiervoor zijn als volgt:

• Enter the length in $1 and calculate how many items you need

• Enter the surface area for $1 and calculate how many items you need

• Quantity

• Price per item

• Minimum order quantity

• Maximum order quantity

• Total price

• ($1 price per $2)

• Excl. VAT

• Incl. VAT

• Order ID

• dmws-w8fzr7-calculate

• dmws-calculate-length

• dmws-calculate-width