Dynamic variant dropdown
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Dynamisch laten zien van actuele voorraad in jouw 'dropdown' voor de variant selectie! 💪

Een verbeterde versie van de huidige Lightspeed dropdown in de meeste thema's, waarbij nu de voorraad direct zichtbaar is en de bezoeker de mogelijkheid heeft zich aan te melden voor The Perfect Stock notificatie.
Geen rompslomp meer voor de klant! Hij hoeft dus niet meer daadwerkelijk naar de variant te gaan om te zien welke op voorraad is. Direct te zien vanuit de dropdown! 😃

Let dus wel op, de add-on werkt alleen als je de standaard Lightspeed dropdown gebruikt!

Installatie 🛠️

Om deze add-on te installeren is er wel een implementatie nodig van een ontwikkelaar. Het kan dus eventjes duren voordat de add-on actief is. Klik simpelweg op "Add-on aanvragen" en laat Plus+ onze development helden op de hoogte brengen. 👨‍⚕️

Nadat je op "Add-on aanvragen" hebt geklikt, zou je worden doorgestuurd naar de pagina "Mijn Plus+ add-ons". Tevens zie je de volgende melding verschijnen in de rechterbovenhoek van het dashboard.

Add-on instellingen/overzicht ⚙️
Na de installatie zul je zien dat de add-on in je overzicht staat, inclusief installatiedatum en status.
Bij deze add-on zou de status eerst op "Open" staan, dit komt omdat de developers eerst de code zouden moeten toevoegen aan jouw webshop.

Zodra de developers hier mee bezig zijn zou je de status zien veranderen in "Work in progress"

Als de developers de code hebben toegevoegd word deze status op "inactief" gezet, zodat jij hem eerst goed kan instellen en dan kan activeren!

Om de add-on te activeren klik je op het hamburger menu en kies je "activeren". Liever eerst een preview zien in test modus? Dat kan. Klik op "Activeren in preview-modus" en de add-on zou alleen zichtbaar zijn voor jou. Dus niet voor de klanten!

Instellingen ⚙️

Uiteraard hebben we wat algemene instellingen voor deze add-on, hieronder worden ze uitgelegd!

LET OP: Zorg dat je de standaard Lightspeed dropdown voor de varianten aan hebt staan, anders zal de dynamic dropdown niet werken!

Algemene instellingen:
🛎️ Toon varianten die niet op voorraad zijn: Activeer deze instelling als je wilt dat de producten die niet op voorraad zijn weergegeven worden in de dropdown met de tekst 'Tijdelijk uitverkocht'.
🛎️ Toon beschikbaarheid met voorraadaantallen: Activeer deze instelling als je graag wilt dat de voorraad aantallen achter de variantnaam komen te staan. Zo kan de klant direct zien als er nog weinig op voorraad is!
🛎️ Toon aantal bij een maximale voorraad van: Vul hier het aantal van de voorraad in. Vanaf wanneer wil je dus dat de voorraad weergegeven word? In het voorbeeld word de melding weergegeven bij 10 of lager. Dus is de voorraad 10 of lager, dan word de voorraad weergegeven in de dropdown.
🛎️ Toon product thumbnail: Wil je een kleine productafbeelding laten zien in de dropdown? Deze word weergegeven voor de titel. (Het is standaard de eerste foto van het product)
🛎️ Toon standaard eerste variant: Activeer deze optie zodat de eerste variant standaard geselecteerd staat. Hierdoor hoeft de klant dus niet een keuze te maken, maar is dit optioneel!

The Perfect Stock instellingen:
🛎️ Toon 'Notify me' tekst in dropdown op desktop: Wil je de tekst voor The Perfect Stock 'houd mij op de hoogte' activeren? Zet dan deze instelling aan. Let wel op! Kijk altijd eerst even of de ruimte in de dropdown wel beschikbaar is!
🛎️ Toon 'Notify me' tekst in dropdown op mobiel: Eigenlijk dezelfde optie zoals hierboven uitgelegd, alleen voor de mobiel. Wil je dus de tekst voor The Perfect Stock 'houd mij op de hoogte' activeren? Zet dan deze instelling aan. Let wel op! Kijk altijd eerst even of de ruimte in de dropdown wel beschikbaar is!
🛎️ Toon envelop-icoon: Wil je een envelop icoon voor The Perfect Stock 'houd mij op de hoogte' activeren? Zet dan deze instelling aan.

Design instellingen:
🛎️ Titel 'kies uitvoering tonen': Boven de dynamic variant dropdown word een titel weergegeven als je deze instelling activeert
🛎️ Titel grootte: Boven de dynamic variant dropdown word een titel weergegeven. Hoe groot moet deze tekst zijn?
🛎️ Witruimte instellingen: Hoeveel witruimte moet er boven en onder het blok komen te staan voor de dynamic variant dropdown?

Binnen deze add-on word gebruik gemaakt van vertalingen, hiermee kun je de tekst van de add-on aanpassen naar je eigen tekst. Dit kan je doen door de gewenste vertaling in de tekstvelden neer te zetten.